Ons proces

The advanced way of packaging

Heb jij een lastig verpakkingsvraagstuk? Wij ontwikkelen doordachte thermogevormde verpakkingsoplossingen voor een betere wereld. Onze innovatieve technologie en expertise zorgen ervoor dat jouw productieproces niet wordt belemmerd door onbetrouwbaarheid van leveren en slechte verpakkingen. Met onze state-of-the-art machines en geavanceerde technieken op het gebied van thermovormen zijn er legio mogelijkheden. Samen ontwerpen we jouw gewenste verpakking en kijken we wat het beste aansluit bij jouw product.

Advies & kwaliteit

Wij leveren maatwerk oplossingen voor jouw product    meer info Advies & kwaliteit

Matrijzenmakerij

Het maken van vormgereedschap    meer info Matrijzenmakerij

Advies & kwaliteit

Keurmerk

Heb je een lastig verpakkingsvraagstuk? Wij begeleiden je in het gehele proces, van a tot z. Alles wordt in het werk gesteld om de klantbehoefte en klantwens te verwezenlijken. Wij gaan niet voor een standaardoplossing, maar voor de beste oplossing. Al onze verpakkingen zien wij als custom-made. Wij werken bewust niet met een catalogus, aangezien elke vraagstuk anders is.  Jouw wensen worden in kaart gebracht en we vertalen jouw verpakkingsideeën, één op één door, naar ons maatwerkproces. Kwaliteit, flexibiliteit en maatwerk staan hierbij centraal. Kwaliteit is zelfs een vereiste, het vormt de basis van ons bedrijf.

Matrijzenmakerij

De matrijzen en al het ander benodigd vormgereedschap, die worden gebruikt bij het thermovormen van het verpakkingsmateriaal, worden geheel in eigen huis gemaakt. Voordat we de definitieve matrijs gaan maken, ontwikkelen we eerst een prototype. In de testfase controleren we of de verpakkingen aan alle eisen voldoen en stellen we zeker dat de verpakking optimaal presteert in jouw productieproces.

Extruderen

Het maken van folie (halffabricaat)    meer info Extruderen

Thermovormen

Het maken van de verpakking (gereed product)

   meer info Thermovormen

Extruderen

De kunststoffolie die in een later stadium benodigd is voor het thermovormen, wordt gemaakt door middel van folie-extrusie. Dit is een continu proces waarbij er vervormbare kunststof door een doorsnede geperst wordt, waardoor de kunststof een folievorm aanneemt. Tegelijkertijd wordt er ook een productspecifieke kleur aan de folie toegekend, welke later in de verpakking terug te zien is. Aansluitend gaat de folie door een aantal walsen heen die er de juiste afmetingen aan geven. Een groot deel van de verpakkingskwaliteit en -continuïteit wordt bepaald door de foliekwaliteit. Doordat wij onder andere ook het extruderen zelf in de hand hebben, zorgen wij voor een constante kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van onze verpakkingen.

Thermovormen

Het thermovormen is een productietechniek voor het vervaardigen van kunststof verpakkingen, waarbij er kunststoffolie in een productspecifieke vorm gedrukt wordt. Dit gebeurt door middel van warmte, luchtdruk en mechanische bewegingen. Daarna wordt de verpakking eventueel van gaten voorzien door een ponsgereedschap. Vervolgens zorgt het stansgereedschap ervoor dat het product gescheiden wordt van overtollig materiaal. Daarna is het product gereed en wordt deze gestapeld en verpakt. Het thermovormen onderscheidt zich in het algemeen t.o.v. concurrerende technieken, zoals het spuitgieten, door minder materiaalgebruik en lagere gereedschapskosten. Dit zorgt ervoor dat zelfs kleinschalige nieuwe productaanvragen tot de mogelijkheden behoren.

Interne recycling

Hergebruik staat bij ons voorop

   meer info Interne recycling

Logistiek

Distributie in eigen beheer

   meer info Logistiek

Interne recycling

Bij het extruderen en thermovormen blijft naast het eigenlijke product ook restmateriaal over. Dit materiaal wordt zorgvuldig op soort apart gehouden. Dit overtollige kunststof, dat anders weggegooid zou worden, wordt allemaal hergebruikt zodat het alsnog een verpakking kan worden. Zo is de cirkel rond.

 

Empowering-a-wasteless-world

 

Logistiek


Wij hebben ons eigen moderne en volledig gesprinklerde distributiecentrum brandveilig ingericht. De planning van het transport hebben we in eigen hand zodat we jouw leveringswensen optimaal invullen. We voldoen aan alle veiligheidseisen en zijn BRC Global Standard for Packaging & Packaging Materials level AA gecertificeerd.BRCGS_CERT_PACKAGING_LOGO_CMYK_website

Service

Nazorg vinden wij belangrijk    meer info Service

Service

Ook denken wij graag met je mee over jouw verpakkingsproces om zo een optimaal resultaat te behalen. Voor ondersteuning en advies staan we ten alle tijden voor je klaar.